over-kunstbloemen

Vragen over kunstbloemen

Heb jij een vraag over kunstbloemen of onze kunstboeketten? Op deze pagina beantwoorden we alle vragen die ons regelmatig gesteld worden. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten!

Lijken kunstbloemen op échte bloemen?

Kunstbloemen hebben de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Een belangrijke reden hiervoor is de kwaliteit die enorm is verbeterd. Heb jij de neppe bloemen of planten in de wachtkamer van de huisarts of het ziekenhuis nog in het geheugen? Bekijk dan snel even wat anderen van onze kunstbloemen vinden in de reviews.

Wat is de beste vaas voor kunstbloemen?

Deze vraag staat met stipt op nummer één maar is erg lastig om eenduidig te beantwoorden. De vaas die het beste past bij een boeket kunstbloemen is erg afhankelijk van jouw smaak. Om je toch een beetje op weg te helpen we je in onze blog verder.

Mogen kunstbloemen in water staan?

We zien dat veel mensen kunstbloemen in het water zetten omdat ze deze combineren met echte bloemen of om een realistisch aangezicht te creëren. Echter, de stelen hebben stevigheid door een ijzerdraad aan de binnenzijde. Bij langdurige blootstelling aan water kan de draad van de bloemen gaan roesten. Lees alles over kunstbloemen in water in onze blog.

Moet ik de kunstbloemen zelf schikken?

Nee. Al onze kunstboeketten zijn geschikt door professionele bloemisten. Om te voorkomen dat de schikking van de bloemen in de doos verloren gaat zijn de kunstboeketten gebonden met een touwtje. Afhankelijk van de vaas die jij gebruikt hoef je de bloemen alleen nog maar de juiste richting uit te steken!

Kan ik de kunstbloemen zelf afknippen?

Indien je de kunstbloemen beter passend wilt maken voor een vaas dan kun je de stelen van de bloemen zelf op maat maken. In verband met de ijzerdraad in de bloemstelen is het verstandig om een knijptang te gebruiken om de stelen korter te maken. Heb je een vaas die niet doorzichtig is? Je kunt de stelen van de kunstbloemen ook gemakkelijk ombuigen.

Van welke materialen worden kunstbloemen gemaakt?

Kunstbloemen worden vaak zijdebloemen genoemd maar worden eigenlijk nauwelijks nog van zijde gemaakt. Om de kunstbloemen zo gedetailleerd mogelijk na te maken worden er verschillende soorten kunststoffen gebruikt. Op deze manier kunnen we de stelen, bloemblaadjes en zelfs de meeldraden natuurgetrouw namaken. Om de bloemstelen extra stevigheid te geven zijn deze voorzien van ijzerdraden aan de binnenzijde.

Hoe worden de kunstboeketten verpakt?

De kunstboeketten zijn voorzien van een gekleurde folie en worden verpakt in stevige kartonnen verzenddozen. Wanneer jij de bloemen als cadeau wilt geven kun je deze dus gemakkelijk voorzien van cadeaupapier. Daarnaast kun je de bloemen gemakkelijk tijdelijk opbergen.

Kunstbloemen_boeket_Johannes
Kunstbloemen_boeket_Frida
Kunstbloemen_boeket_Pablo