Betaal achteraf met Klarna!

Alles over kunstbloemen en meer!

In onze blog bespreken we alles wat je moet weten over kunstbloemen. Zo ontdek je het verschil tussen zijdebloemen en kunstbloemen, leer je hoe je de beste vaas voor een kunstboeket kiest en brengen we je op ideeën door onze leukste samenwerkingen op Instagram te tonen.

5 voordelen van kunstbloemen

Het is niet toevallig dat kunstbloemen de laatste jaren enorm populair zijn geworden.  De kwaliteit is niet alleen enorm verbeterd, kunstbloemen hebben namelijk ook vele voordelen ten opzichte van verse bloemen. Heb je nog geen eerdere ervaring met kunstboeketten? We nemen graag de belangrijkste voordelen met je door.

Lees meer »

Zo maak je de stelen van een kunstboeket op maat

Kunstboeketten zijn er in verschillende soort en maten. Zo vind je in onze collectie boeketten met een klassiek formaat (60-70 cm) en boeketten met het formaat van een plukboeket of veldboeket (90-100cm). Ondanks dat de kunstboeketten worden samengesteld door professionele bloemisten kan het soms voorkomen dat je zelf een bloemsteel op maat wilt maken. Op deze manier kun je bijvoorbeeld een andere bloem in het zonnetje zetten of zorg je ervoor dat de gehele compositie beter bij de vaas past. Je kunt de stelen uit een kunstboeket op twee manieren op maat maken.

Lees meer »

Een boeket kunstbloemen voor de herfst

Het wordt frisser buiten, de dagen worden korter en bomen en planten maken zich langzaam aan op voor de winter. Het is altijd even wennen als we het zomerseizoen achter ons laten en de herfstmaanden aanbreken. Nu we meer tijd binnen door gaan brengen wil je jouw woning graag extra gezellig maken. Een boeket kunstbloemen voor de herfst kan je daar enorm goed bij helpen.

Lees meer »

Mogen kunstbloemen in een vaas met water staan?

Wanneer je een boeket kunstbloemen koopt kun je daar moeiteloos jarenlang van genieten. Toch kopen mensen daarnaast af en toe een boeket verse bloemen of krijgen ze deze cadeau. De stelen uit het verse boeket worden vaak gecombineerd met de stelen uit het kunstboeket zodat mooie nieuwe boeketten ontstaan. Maar mogen kunstbloemen eigenlijk in een vaas met water staan?

Lees meer »

Zijn kunstbloemen duurzaam?

Een stukje vlees per week minder, statiegeld op kleine flesjes en voertuigen op elektriciteit. Maar hoe zit het eigenlijk met duurzaamheid van bloemen en kunstbloemen? De toenemende berichtgeving over gebeurtenissen in de wereld die in verband worden gebracht met de klimaatverandering zorgen ervoor dat er steeds meer belangstelling is voor duurzame producten. Ondanks dat er een grote rol is weggelegd voor multinationals en overheden kan ook jij ervoor zorgen dat je ‘klimaatvoetafdruk’ wat kleiner wordt.

Lees meer »

Terug naar de schoolbanken: de onderdelen van een bloem

We genieten van de schoonheid van bloemen en hebben graag een boeket bloemen op tafel staan. Maar weet jij nog waar bloemen deze schoonheid aan te danken hebben en waarom het zo belangrijk is voor hun voortbestaan. Waarschijnlijk even graven in je geheugen? De kans is groot dat jij als kind onderstaande onderdelen van bloemen zo kon benoemen. We frissen graag je geheugen even op en nemen je mee terug naar de natuur- of biologieles!

Lees meer »

De perfecte vaas voor een boeket kunstbloemen

'Wat is de perfecte vaas voor een boeket kunstbloemen?' Dat is een vraag die ons heel regelmatig gesteld wordt en die we erg lastig vinden om eenduidig te beantwoorden. Over smaak valt namelijk niet te twisten, en dat is ook met vazen zo. Toch kunnen we je met enkele handige tips helpen met het kiezen van de perfecte vaas voor jouw kunstbloemen. Zo bespreken we niet alleen de ideale afmetingen voor een vaas, ook kijken we wat het materiaal en de kleur doet met jouw boeket.

Lees meer »

Meestervervalsers X @ooksoof

In hun prachtige herenboerderij in Haarlem zoekt Sofie van Instagram-hit @ooksoof telkens weer naar de originele elementen van hun statige woning. De prachtige sierlijke details zorgen er in combinatie met het stijlvolle kleurenpalet voor dat ook wij ons oog lieten vallen op dit spectaculaire interieur. 

Lees meer »

Met een kunstboeket overleef je de hete zomer!

Wie houdt er niet van een prachtige bos bloemen in huis? Een kleurrijk boeket kleedt je keuken aan of fleurt je eettafel op. Tijdens de zomermaanden kan het echter lastig zijn om je bloemen fris en fruitig te houden. Kunstboeketten zijn daarom de ideale oplossing om de hete zomer te overleven.

Lees meer »

3 redenen voor een veldboeket kunstbloemen

Het veldboeket kunstbloemen is op dit moment één van de belangrijkste trends in 'bloemenland'. Net zoals mode en interieur zijn ook kunstbloemen en kunstboeketten onderhevig aan trends. Dat wij fan zijn van veldboeketten vol met prachtige kunstbloemen wist je misschien al? Maar nu zullen we je vertellen waarom.

Lees meer »