Alles over kunstbloemen en meer!

In onze blog bespreken we alles wat je moet weten over kunstbloemen. Zo ontdek je het verschil tussen zijdebloemen en kunstbloemen, leer je hoe je de beste vaas voor een kunstboeket kiest en brengen we je op ideeën door onze leukste samenwerkingen op Instagram te tonen.

5 Spectaculaire bloementuinen in de wereld

Bloementuinen zijn waar de natuurlijke schoonheid tot haar volle glorie ontluikt, waar kleuren dansen in de wind en aroma's de zintuigen betoveren. Voor liefhebbers van bloemen, tuinieren, of gewoon het genieten van adembenemende landschappen, zijn deze vijf spectaculaire bloementuinen over de hele wereld echte juweeltjes.

Lees meer »

Deze 9 bloemen vinden hun oorsprong in Europa

Natuurlijke schoonheid is overal om ons heen, en bloemen zijn daar een prachtig voorbeeld van. Europa heeft een lange geschiedenis van het cultiveren en bewonderen van bloemen, en het is de thuisbasis van vele prachtige soorten die hun weg hebben gevonden naar tuinen, velden en vazen over de hele wereld. Alle delen van de wereld brengen hun eigen soorten bloemen voort. Onderstaande 9 bloemen vinden hun oorsprong in Europa.

Lees meer »

Deze 10 bloemen gelden als inspiratie voor babynamen

Het kiezen van de naam voor een baby is niet gemakkelijk. Met duizenden namen om uit te kiezen, variërend van traditioneel tot uniek en van cultureel tot trendy, kan het soms een beetje een overweldigende opgave lijken. Bloemen worden vanwege hun schoonheid en symbolische betekenis al eeuwenlang gebruikt als inspiratie voor babynamen. Van rozen tot lelies en van magnolia's tot dahlia's, er zijn tal van bloemennamen waaruit je kunt kiezen voor je kind. In deze blog noemen we 10 namen van bloemen die wereldwijd het meest worden gebruikt als namen voor kinderen.

Lees meer »

Geld besparen met kunstbloemen

Bloemen brengen een vleugje schoonheid en frisheid in ons leven, maar laten we eerlijk zijn, altijd een mooi verse bos bloemen op je tafel kan een aardige aanslag op je portemonnee zijn. Een abonnement op verse bloemen kost gemiddeld al snel zo'n €25 - €30 per twee weken. Dat is een flinke som geld op jaarbasis! Gelukkig is er een slimme en duurzame oplossing die je helpt geld te besparen en tegelijkertijd je huis opfleurt: kunstbloemen. In deze blog laten we je zien hoe je met de aanschaf van kunstbloemen geld kunt besparen. En dat is sneller dan je denkt!

Lees meer »

Last van hooikoorts? Vermijd deze bloemen

Bloemen brengen schoonheid en geur in onze omgeving, maar voor sommige mensen kunnen ze ook ongewenste bijwerkingen veroorzaken. Allergieën voor bloemen zijn niet ongewoon en kunnen variëren van milde symptomen zoals niezen en jeukende ogen tot ernstigere reacties zoals ademhalingsproblemen. In dit artikel bespreken we enkele bloemen die bekend staan om het veroorzaken van allergische reacties zoals hooikoorts.

Lees meer »

Waarom een boeket kunstbloemen perfect voor de zomer is

De zomer is het seizoen van zonneschijn, vakanties en ontspanning. Maar wat als je deze zomer op vakantie gaat, out-of-office bent of te maken hebt met het warme weer? Het kan een uitdaging zijn om je verse bloemen levend en fris te houden tijdens deze periodes. Gelukkig is er een slimme oplossing: kunstbloemen! In dit artikel zullen we bespreken waarom een boeket kunstbloemen een geweldige keuze is tijdens de zomermaanden, zodat je toch kunt genieten van een levendige en prachtig huis of kantoor wanneer je terugkomt van vakantie.

Lees meer »

De comeback van het boeket kunstbloemen

Kunstbloemen hebben de laatste jaren een enorme comeback gemaakt. Ze zijn niet langer de stoffige decoraties uit grootmoeders huis, maar zijn nu verkrijgbaar in prachtige, realistische uitvoeringen die niet van echt te onderscheiden zijn. Een boeket kunstbloemen kan een mooie en duurzame toevoeging zijn aan je interieur, in deze blog zullen we vijf redenen bespreken waarom een boeket kunstbloemen een geweldige keuze is.

Lees meer »

Kunstboeket maken: hier let een bloemist op

Als het gaat om het samenstellen van een kunstboeket, dan zijn er verschillende factoren waar je rekening mee moet houden. Het samenstellen van een boeket bloemen is namelijk een kunst op zich. Dat is ook de belangrijkste reden waarom wij ervoor kiezen om complete kunstboeketten aan te bieden in onze webshop in plaats van losse kunstbloemen.

Lees meer »

7 iconische boeketten bloemen uit de geschiedenis

Bloemen hebben al eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in onze samenleving. Ze worden gebruikt om gevoelens uit te drukken, om gebeurtenissen te herdenken en om schoonheid en kleur toe te voegen aan onze omgeving. Een van de meest bekende vormen waarin bloemen worden gepresenteerd, is het boeket. Boeketten kunnen in veel verschillende stijlen worden samengesteld en hebben door de jaren heen vele betekenissen gekregen. Hieronder volgen 7 voorbeelden van boeketten bloemen die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis:

Lees meer »

Bekende oranje bloemen

Oranje bloemen zijn een prachtige toevoeging aan elk boeket of in iedere tuin. Het levendige en warme geeloranje kan je stemming opbeuren en je dag opfleuren. Oranje bloemen worden vaak geassocieerd met de zon, warmte en gezelligheid. Hieronder bespreken we vijf kenmerkende oranje bloemen, inclusief de eremurus.

Lees meer »