Deze 9 bloemen vinden hun oorsprong in Europa

bloemen-uit-europa

Natuurlijke schoonheid is overal om ons heen, en bloemen zijn daar een prachtig voorbeeld van. Europa heeft een lange geschiedenis van het cultiveren en bewonderen van bloemen, en het is de thuisbasis van vele prachtige soorten die hun weg hebben gevonden naar tuinen, velden en vazen over de hele wereld. Alle delen van de wereld brengen hun eigen soorten bloemen voort. Onderstaande 9 bloemen vinden hun oorsprong in Europa.

 

  1. Roos (Rosa spp.): De roos is een van de meest populaire bloemen ter wereld en is oorspronkelijk afkomstig uit Europa en Azië. Er zijn meer dan 100 soorten rozen en ze komen in verschillende kleuren voor.
  2. Hyacint (Hyacinthus orientalis): De hyacint komt oorspronkelijk uit Turkije, maar werd in de 16e eeuw naar Europa gebracht. Hyacinten hebben mooie, geurige bloemen in verschillende kleuren en bloeien in het voorjaar.
  3. Narcis (Narcissus spp.): De narcis is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, maar werd in de 16e eeuw geïntroduceerd in Europa. Narcissen hebben mooie, trompetvormige bloemen in verschillende kleuren en bloeien in het voorjaar.
  4. Iris (Iris spp.): De iris is afkomstig uit Europa, Azië en Noord-Afrika. Er zijn meer dan 200 soorten iris en ze hebben mooie, kleurrijke bloemen die in het voorjaar en de zomer bloeien.
  5. Anemoon (Anemone spp.): De anemoon is afkomstig uit Europa, Azië en Noord-Amerika. Anemonen hebben mooie, kleurrijke bloemen in verschillende vormen en bloeien in het voorjaar en de zomer.
  6. Korenbloem (Centaurea cyanus): De korenbloem is afkomstig uit Europa en Azië en heeft mooie, blauwe bloemen. Korenbloemen bloeien in de zomer en zijn populair als snijbloem.
  7. Klaproos (Papaver rhoeas): De klaproos is afkomstig uit Europa en Noord-Afrika en heeft mooie, rode bloemen. Klaprozen bloeien in de zomer en zijn populair als snijbloem. Wist je dat je de klaproos terugvindt in verschillende van onze kunstboeketten.
  8. Leeuwenbek (Antirrhinum majus): De leeuwenbek is afkomstig uit Europa en heeft mooie, kleurrijke bloemen in verschillende vormen. Leeuwenbekken bloeien in de zomer en zijn populair als tuin- en snijbloem.
  9. Lavendel (Lavandula spp.): Lavendel is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied, maar wordt nu in heel Europa geteeld. Lavendel heeft mooie, paarse bloemen en wordt vaak gebruikt als geurige tuin- en snijbloem.

 

De bloemen die we hier hebben genoemd zijn slechts enkele van de vele prachtige soorten die Europa te bieden heeft. Van de weelderige tuinen van Versailles tot de geurige velden van de Provence, bloemen hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in de Europese cultuur en geschiedenis. Kun je er geen genoeg van krijgen? Ga op ontdekkingstocht en laat je betoveren door de natuurlijke schoonheid van Europese bloemen. Benieuwd welke Europese bloemen worden gebruikt in onze kunstboeketten. Neem een kijkje in onze collectie.