Geld besparen met kunstbloemen

Bloemen brengen een vleugje schoonheid en frisheid in ons leven, maar laten we eerlijk zijn, altijd een mooi verse bos bloemen op je tafel kan een aardige aanslag op je portemonnee zijn. Een abonnement op verse bloemen kost gemiddeld al snel zo'n €25 - €30 per twee weken. Dat is een flinke som geld op jaarbasis! Gelukkig is er een slimme en duurzame oplossing die je helpt geld te besparen en tegelijkertijd je huis opfleurt: kunstbloemen. In deze blog laten we je zien hoe je met de aanschaf van kunstbloemen geld kunt besparen. En dat is sneller dan je denkt!

Het kostenplaatje van verse boemen

Laten we eens kijken naar de kosten van verse bloemen. Stel je voor dat je elke twee weken een vers boeket koopt voor €25 - €30. Op jaarbasis geef je dan €600 - €780 uit aan verse bloemen. Dat is een aanzienlijke uitgave zeker als je daarbij bedenkt dat deze verse bloemen geen enkele restwaarde hebben.

Kunstbloemen als alternatief

Aan de andere kant hebben kunstbloemen een hogere initiële investering, met een gemiddelde prijs van ongeveer €110 voor een mooi kunstboeket. Maar hier komt het interessante gedeelte: kunstbloemen gaan jaren mee. Ze verwelken niet, vereisen geen water en hebben geen verzorging nodig. Dit betekent dat je de investering van €110 na slechts enkele weken terug hebt verdiend, afhankelijk van hoe vaak je anders verse bloemen zou kopen.

Na het eerste jaar begint het besparen pas echt. Terwijl je anders jaarlijks €600 - €780 zou uitgeven aan verse bloemen, hoef je nu alleen maar te genieten van de schoonheid van je kunstbloemen zonder extra kosten. Dit betekent wederom een besparing van enkele honderden euro’s. Inmiddels kun je jezelf met een gerust hart af en toe een boeket verse bloemen cadeau doen.

Verse bloemen en kunstbloemen

Natuurlijk begrijpen we dat verse bloemen hun eigen charme hebben en je soms toe bent aan wat variatie. Je hoeft ook niet volledig afscheid te nemen van verse boeketten. Door kunstbloemen toe te voegen aan je interieur en af en toe een vers boeket te kopen voor speciale gelegenheden, kun je genieten van het beste van beide werelden.

Koop je ieder (half) jaar een boeket kunstbloemen, dan bespaar je nog steeds aanzienlijk op je uitgaven en bouw je een hele collectie aan kunstbloemen op waarmee je zelf eindeloos kan variëren. Zo stel je zelf je kunstboeketten samen met de kleuren die jouw op dat moment aanspreken.

Besparen met kunstbloemen

Het is duidelijk dat kunstbloemen een slimme en kostenbesparende keuze zijn voor wie wil genieten van prachtig boeket maar wil besparen op zijn/haar uitgaven. Met een eenmalige investering die zich snel terugverdient en jarenlang plezier oplevert, bieden kunstbloemen schoonheid, gemak en financiële voordelen. Dus waarom start jij niet met het opbouwen van je eigen collectie kunstbloemen? Besparen met kunstbloemen is de slimme en stijlvolle keuze voor elk huis.