7 iconische boeketten bloemen uit de geschiedenis

iconische-boeketten-geschiedenis

Bloemen hebben al eeuwenlang een belangrijke rol gespeeld in onze samenleving. Ze worden gebruikt om gevoelens uit te drukken, om gebeurtenissen te herdenken en om schoonheid en kleur toe te voegen aan onze omgeving. Een van de meest bekende vormen waarin bloemen worden gepresenteerd, is het boeket. Boeketten kunnen in veel verschillende stijlen worden samengesteld en hebben door de jaren heen vele betekenissen gekregen. Hieronder volgen 7 voorbeelden van boeketten bloemen die een rol hebben gespeeld in de geschiedenis:

 

 1. Het rode anjerboeket
  Tijdens de Anjerrevolutie in Portugal in 1974 bracht een militair in een tank een rode anjer naar een demonstrant als teken van steun. Dit gebaar leidde ertoe dat het Portugese volk de straat opging en de autoritaire regering omverwierp. Sindsdien is de anjer het symbool geworden van de Anjerrevolutie en wordt deze elk jaar op 25 april gevierd in Portugal.
 2. Het huwelijksboeket van Koningin Victoria
  In 1840 trouwde Koningin Victoria van het Verenigd Koninkrijk met Prins Albert en droeg een boeket dat bestond uit onder andere oranjebloesem. Sindsdien is oranjebloesem een populaire bloem in bruidsboeketten en is het een symbool geworden van liefde en huwelijk.
 3. Het boeket van de Olympische Spelen
  Sinds 1928 wordt er bij de Olympische Spelen een speciaal boeket samengesteld voor de winnaars van evenementen. Het boeket bevat altijd bloemen uit het gastland van de Spelen en heeft een symbolische betekenis, zoals vriendschap, vrede of overwinning.
 4. Het bloemenboeket van de Nobelprijs
  Bij de uitreiking van de Nobelprijzen ontvangen de winnaars naast de medaille ook een boeket van rozen en lelies. Het boeket is ontworpen door de Zweedse kunstenaar Carl Milles en symboliseert de overwinning en roem van de winnaars.
 5. Het boeket van Saint Therese
  Saint Therese, ook wel bekend als 'The Little Flower', is een katholieke heilige die leefde in de 19e eeuw. Ze had een speciale toewijding aan bloemen en schreef veel over hun betekenis en symboliek. Na haar dood werden er vele boeketten bloemen gelegd bij haar graf in de kathedraal van Lisieux, Frankrijk. Het boeket van Saint Therese is daarom een symbool geworden van haar leven en haar toewijding aan God.
 6. bruidsboeket van Grace Kelly
  Grace Kelly, een van de grootste filmsterren van de jaren vijftig, trouwde in 1956 met prins Rainier III van Monaco. Haar prachtige bruidsbouquet is een van de meest iconische boeketten uit de geschiedenis. Het boeket bestond uit witte lelies van de vallei, gardenia's, rozen en orchideeën en werd ontworpen door de Franse bloemist Pierre Masson.
 7. Bloemenkrans van Frida Kahlo
  De Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo stond bekend om haar unieke en kleurrijke stijl. Een van haar kenmerkende accessoires was de bloemenkrans die ze vaak in haar haar droeg. De krans was samengesteld uit felgekleurde bloemen zoals bougainvillea, rozen en margrieten, en werd vaak gebruikt om haar Mexicaanse identiteit te benadrukken. Wist jij dat een van onze bestsellers is vernoemd naar Frida Kahlo? Bekijk kunstboeket Frida.

 

Boeketten en bloemarrangementen hebben door de geschiedenis heen altijd een belangrijke rol gespeeld. Van koninklijke ceremonies tot belangrijke evenementen en iconische momenten, bloemen hebben de kracht om emoties en herinneringen op te roepen. Of het nu gaat om een simpel veldboeket of een uitbundig bruidsboeket, bloemen blijven een tijdloze en elegante manier om emoties uit te drukken en de sfeer te verfraaien.