Bekende oranje bloemen

oranje-bloemen

Oranje bloemen zijn een prachtige toevoeging aan elk boeket of in iedere tuin. Het levendige en warme geeloranje kan je stemming opbeuren en je dag opfleuren. Oranje bloemen worden vaak geassocieerd met de zon, warmte en gezelligheid. Hieronder bespreken we vijf kenmerkende oranje bloemen, inclusief de eremurus.

 

  1. Eremurus: De eremurus, ook wel bekend als de naald van Cleopatra, heeft prachtige oranje bloemen die in een lange pluimvormige bloeiwijze groeien. Deze bloemen verschijnen in de late lente of vroege zomer en hebben een hoogte van maximaal 2 meter. De oranje Eremurus vind je o. a. terug in kunstboeket Pablo.
  2. Afrikaanse lelie: De Afrikaanse lelie, ook bekend als agapanthus, heeft mooie klokvormige bloemen in de kleur oranje. Deze bloemen bloeien van de lente tot de herfst en hebben lange stengels die tot 1 meter hoog kunnen worden.
  3. Goudsbloem: De goudsbloem, ook wel bekend als calendula, heeft feloranje bloemen die gemakkelijk te kweken zijn. Deze bloemen bloeien van de lente tot de herfst en hebben een hoogte van ongeveer 30 centimeter.
  4. Leeuwenbek: De leeuwenbek, ook bekend als antirrhinum, heeft buisvormige bloemen in de kleur oranje. Deze bloemen verschijnen in de zomer en hebben een hoogte van ongeveer 60 centimeter.
  5. Saffraankrokus: De saffraankrokus heeft mooie oranje bloemen met paarse aderen. Deze bloemen bloeien in de herfst en hebben een hoogte van ongeveer 10 centimeter.

 

Oranje bloemen kunnen een prachtige toevoeging zijn aan ieder boeket. Ze kunnen een vrolijke en energieke sfeer creëren. Of je nu kiest voor de prachtige eremurus, de vrolijke Afrikaanse lelie, de mooie goudsbloem, de charmante leeuwenbek of de unieke saffraankrokus, er is altijd een oranje bloem die bij jou past. Wist je dat je met onze uitbreidset XL Peach heel gemakkelijk zelf enkele oranje tinten toe kunt voegen aan een boeket?