5 voordelen van kunstbloemen

5-voordelen-kunstbloemen

Het is niet toevallig dat kunstbloemen de laatste jaren enorm populair zijn geworden.  De kwaliteit is niet alleen enorm verbeterd, kunstbloemen hebben namelijk ook vele voordelen ten opzichte van verse bloemen. Heb je nog geen eerdere ervaring met kunstboeketten? We nemen graag de belangrijkste voordelen met je door.

Ongevoelig voor het binnenklimaat

Het klinkt natuurlijk erg vanzelfsprekend maar kunstbloemen zijn niet gevoelig voor het (binnen)klimaat. Indien je verse bloemen te dicht plaatst bij radiatoren of tochtige ramen komt dit de toch al zo korte levensduur niet ten goede. Een boeket kunstbloemen kun je gemakkelijk op iedere plek in je woning neerzetten, zo kleed je ook de plekjes aan die je normaal over zou slaan. Heb je er al eens aan gedacht dat kunstbloemen ook enorm geschikt zijn voor onder een terrasoverkapping of in een tuinkamer?

Verzorging kunstbloemen

Een tweede voordeel van kunstbloemen is het feit dat ze geen verzorging nodig hebben. Wanneer je een boeket verse bloemen koopt dien je in de meeste gevallen de stelen schuin af te snijden en de vaas te vullen met water en speciale voeding. Vervolgens ververs je regelmatig het water en snijd je de bloemen bij om de levensduur wederom te rekken. Jouw kunstbloemen hebben gelukkig geen speciale aandacht nodig. Kliederen met water is niet nodig en zelfs na een lange vakantie wachten de bloemen je geduldig op bij thuiskomst.

Geld besparen met kunstbloemen

Wellicht ben je wel eens geschrokken van de prijzen van kunstbloemen en lijkt het je daarom niet erg logisch dat je met een kunstboeket geld kunt besparen. Wanneer we er echter vanuit gaan dat je wekelijks (een vers boeket staat gemiddeld 7-9 dagen) een boeket verse bloemen koopt ben je al na ca. 4 of 5 weken voordeliger uit met een boeket kunstbloemen.

We snappen dat je regelmatig wilt variëren met nieuwe bloemen. In dat geval berg je het kunstboeket tijdelijk op in de bijbehorende verzenddoos en geniet je enige tijd later gewoon weer opnieuw van het boeket. Op deze manier wordt je besparing alleen maar groter!

Gemakkelijk op maat te maken

Net als verse bloemen zijn kunstbloemen gemakkelijk op maat te knippen met een stevige tang. Een voordeel van kunstbloemen is echter dat je de stelen in de meeste gevallen ook kunt buigen. De ijzerdraad aan de binnenzijde van de bloemstelen wordt gebruikt om de steel stevigheid te geven. Wanneer je de stelen voorzichtig buigt kun je deze op een later moment gemakkelijk terugbuigen naar de originele vorm. Ze kun je een kunstbloem op verschillende momenten een verschillende lengte geven zonder deze definitief af te hoeven knippen.

Kunstbloemen koop je gemakkelijk online

Omdat verse bloemen een enorm beperkte levensduur hebben is het belangrijk om deze altijd op het juiste moment te kopen. Wil je een bos bloemen cadeau geven? Dan is het zonde als dit boeket al 1 of 2 dagen bij jou thuis ligt te wachten.

Laat je verse bloemen bezorgen? Dan is het ook belangrijk dat het aankoopmoment, de bezorging en het geven van het cadeau allemaal in een zo kort mogelijke termijn plaatsvinden. Je wilt namelijk dat de ontvanger zo lang mogelijk van het boeket kan genieten.

Kunstbloemen koop je daarentegen gemakkelijk online omdat het bezorgmoment minder belangrijk is. Daarnaast leg je kunstbloemen rustig nog even een paar dagen aan de kant voordat je het als cadeau geeft. Ook voor bedrijven is het handig wanneer zij enkele boeketten op voorraad kunnen houden. Op deze manier is er in alle gevallen een prachtig zakelijk geschenk voorhanden.