Een boeket kunstbloemen voor de herfst

Boeket-kunstbloemen-herfst

Het wordt frisser buiten, de dagen worden korter en bomen en planten maken zich langzaam aan op voor de winter. Het is altijd even wennen als we het zomerseizoen achter ons laten en de herfstmaanden aanbreken. Nu we meer tijd binnen door gaan brengen wil je jouw woning graag extra gezellig maken. Een boeket kunstbloemen voor de herfst kan je daar enorm goed bij helpen.

Kunstbloemen in herfstkleuren

De typische herfstkleuren kennen we allemaal. Maak je een wandeling door het bos dan zie je hoe groene bladeren langzaam van kleur veranderen. Typische herfstkleuren zijn: geel oranje, rood, bruin en paars.

Je zult dan ook niet verbaasd zijn dat de kunstbloemen in een kunstboeket voor de herfst deze kenmerkende kleuren bevatten. De typische herfstkleuren liggen naast elkaar in het kleurenpalet en zorgen daarom voor een rustige compositie. Dit in tegenstelling tot kunstboeketten voor de lente of zomer die door hun contrasterende kleuren voor spetterende samenstellingen zorgen.

Welke kunstbloemen horen bij de herfst?

Er zijn verschillende bloemen die ook in de herfst nog bloeien. Toch kunnen ook veel bloemen die uitgebloeid zijn in deze tijd van het jaar worden gebruikt voor een boeket kunstbloemen. Denk bijvoorbeeld aan hortensia’s die hun felle kleuren verliezen maar nog steeds prachtig zijn. Andere typische kunstbloemen en -planten die je vaak terug ziet komen in boeketten voor het najaar zijn: chrysanten, lampionnen,  rozebottels, katjes en eikenblad.

Door de typische kleuren en de kenmerkende kunstbloemen van een herfstboeket geef je jouw interieur in een handomdraai een warme ‘touch’.