Daarom kies je paarse bloemen

Paarse bloemen hebben een betoverende uitstraling en zijn een populaire keuze in tuinen en bloemstukken. De kleur paars wordt vaak geassocieerd met koninklijkheid, adel en mysterie. In deze blog gaan we vijf prachtige paarse bloemen bespreken.

 

Delphinium

De delphinium, ook wel ridderspoor genoemd, is een opvallende paarse bloem met torenhoge bloemstelen. Deze bloem komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en kan wel tot twee meter hoog groeien. De delphinium is een populaire keuze voor tuiniers en bloemisten vanwege zijn levendige kleur en elegante verschijning. Wist je dat je de delphineum terugvindt in kunstboeket Vincent en uitbreidingset XL Violet.

 

Lavendel

Lavendel is een bekende paarse bloem en staat bekend om zijn heerlijke geur. De bloem wordt vaak gebruikt in aromatherapie en parfums vanwege zijn ontspannende eigenschappen. Lavendel is ook een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn sierlijke uitstraling en de aantrekkingskracht op bijen en vlinders.

 

Salvia

Salvia, ook wel bekend als de salieplant, is een veelzijdige paarse bloem die in verschillende tinten paars kan voorkomen. Deze plant heeft een opvallende geur en wordt vaak gebruikt in de keuken als smaakmaker. Salvia is ook een populaire keuze voor tuiniers vanwege zijn droogtetolerantie en lange bloeiperiode.

 

Allium

Alliums zijn een ander type paarse bloem en zijn familie van de ui en knoflook. De bloem van de allium kan variëren in grootte en vorm, maar heeft altijd een opvallende paarse kleur. Alliums zijn een uitstekende keuze voor boeketten vanwege hun hoogte en kleur. De prachtige paarse Allium vind je terug in kunstboeket Frida en kunstboeket Vincent.

 

Iris

Iris is een prachtige paarse bloem die bekend staat om zijn delicate bloemblaadjes en opvallende gele 'baard'. Deze bloem is genoemd naar de Griekse godin van de regenboog en is verkrijgbaar in verschillende tinten paars. Iris is een populaire keuze voor borders en rotstuinen vanwege zijn schoonheid en gemakkelijke teelt.

 

Kortom, er zijn veel mooie paarse bloemen om uit te kiezen. Of je nu op zoek bent naar een opvallende tuinbloem of een mooie bloem voor in een boeket, er is altijd een paarse bloem die aan je wensen voldoet.