Deze bloemen horen bij de maanden van het jaar

Bloemen-per-maand-jaar

Natuurliefhebbers en tuiniers kijken altijd uit naar het verschijnen van bloemen in verschillende seizoenen. Of je nu in de lente, zomer, herfst of winter tuiniert, er zijn altijd prachtige bloemen om van te genieten. In deze blog gaan we dieper in op de bloemen die bloeien per maand van het jaar. Wist je dat je veel van deze bloemen ook terug kunt vinden in onze kunstboeketten?

 

Januari

De sneeuwklokjes en cyclamen zijn kenmerkende bloemen voor de maand januari. Sneeuwklokjes zijn kleine, witte bloemen die vaak worden gezien als de eerste tekenen van het voorjaar. Cyclamen hebben prachtige roze, paarse en witte bloemen en zijn perfect voor binnen, maar kunnen ook buiten worden gekweekt.

 

Februari

In februari zijn er verschillende bloemen die bloeien, waaronder krokussen, hyacinten en narcissen. Krokussen hebben kleine, kleurrijke bloemen en bloeien vaak als de sneeuw nog op de grond ligt. Hyacinten hebben prachtige bloemen in verschillende kleuren en geuren heerlijk. Narcissen zijn ook populair in februari vanwege hun felgele kleur.

 

Maart

In maart zijn tulpen de meest kenmerkende bloemen. Tulpen zijn er in verschillende kleuren en maten en zijn perfect voor in de tuin of als snijbloemen binnenshuis. Andere bloemen die in maart bloeien zijn irissen en blauwe druifjes.

 

April

In april is de meest kenmerkende bloem natuurlijk de paardenbloem. Maar ook andere bloemen bloeien volop in deze maand, zoals kersenbloesem, vergeet-mij-nietjes en madeliefjes. Kersenbloesem is vooral bekend om zijn prachtige roze bloemen die symbool staan voor de lente.

 

Mei

In mei zijn bloemen als pioenrozen, lavendel en lelies populair. Pioenrozen zijn grote, weelderige bloemen in verschillende kleuren. Lavendel heeft mooie paarse bloemen en heeft een heerlijke geur. Lelies zijn er in verschillende kleuren en maten en zijn perfect voor boeketten en bloemstukken.

 

Juni

In juni zijn rozen en viooltjes de meest kenmerkende bloemen. Rozen zijn er in verschillende kleuren en maten en hebben een heerlijke geur. Viooltjes hebben kleine, kleurrijke bloemen en zijn perfect voor in de tuin of als snijbloemen binnenshuis.

 

Juli

In juli bloeien veel bloemen, waaronder zonnebloemen, lelies en lavendel. Zonnebloemen zijn bekend om hun grote, gele bloemen en zijn perfect voor in de tuin of als snijbloemen binnenshuis. Lelies zijn er in verschillende kleuren en maten en lavendel heeft mooie paarse bloemen en heeft een heerlijke geur.

 

Augustus

In augustus zijn hortensia's en dahlia's populair. Hortensia's zijn er in verschillende kleuren en maten en zijn perfect voor in de tuin of als snijbloemen binnenshuis. Dahlia's hebben prachtige bloemen in verschillende kleuren en maten en zijn perfect voor boeketten en bloemstukken.

 

September

In september bloeien bloemen als dahlia's, zonnebloemen en chrysanten volop. Chrysanten zijn er in verschillende kleuren en maten en

 

Oktober
In oktober zijn pompoenen de meest bekende decoratie, maar er zijn ook nog veel bloemen die in deze maand bloeien. Denk bijvoorbeeld aan de herfstasters, dahlia's en heide. Herfstasters hebben mooie paarse bloemen en zijn perfect voor in de tuin of als snijbloemen binnenshuis. Dahlia's hebben prachtige bloemen in verschillende kleuren en maten en zijn perfect voor boeketten en bloemstukken. Heide heeft mooie roze en paarse bloemen en is perfect voor in de tuin of als decoratie binnenshuis.

 

November
In november bloeien er minder bloemen dan in de zomermaanden, maar er zijn nog steeds bloemen te vinden, zoals anjers, chrysanten en winterviolen. Anjers hebben prachtige bloemen in verschillende kleuren en maten en zijn perfect voor boeketten en bloemstukken. Chrysanten zijn er in verschillende kleuren en maten en zijn perfect voor in de tuin of als snijbloemen binnenshuis. Winterviolen hebben kleine, kleurrijke bloemen en zijn perfect voor in de tuin of als decoratie binnenshuis.

 

December
In december zijn kerstrozen, amaryllissen en hulst de meest bekende bloemen. Kerstrozen hebben mooie witte of rode bloemen en zijn perfect voor in de tuin of als decoratie binnenshuis. Amaryllissen hebben prachtige bloemen in verschillende kleuren en maten en zijn perfect voor boeketten en bloemstukken. Hulst is vooral bekend om zijn groene bladeren en rode bessen en is perfect voor decoratie binnenshuis en als kerstversiering.